Uber vrea sa “faca drumuri” de 10 miliarde de dolari pana la sfarsitul lui 2015. Aceasta era o cifra anticipata in toamna lui 2014. Intre timp, au mai disparut niste tari de pe harta Uber si actionarii din Statele Unite reiau socotelile. Chiar daca, intre timp, Cehia este un nou teritoriu castigat.

In Romania, deputatii au scos Uber in afara legii. Aplicatia nu mai corespunde noilor reguli privind transportul in regim de taxi 

Spania, Olanda si Germania sunt ultimele tari europene mari care au suspendat serviciile dupa protestele taximetristilor. Obiectul de activitate Uber e la limita legalitatii si nici macar organelle de reglementare de la Bruxelles nu stiu daca Uber e taximetrie sau aplicatie.

Mark MacGann, seful companiei, zice ca Uber se supune peste tot legii pana vine un moratoriu de la Bruxelles care va permite functionarea, in defavoarea taximetristilor. 

Daca la noi e inca in faza de cunoastere cu clientii, Uber e deja aproape de desfiintare in Italia. Pe 11 mai, asociatiile taximetristilor au proces cu Uber la Milano. Taximetristii vechi reclama concurenta neloiala din cauza regimului de functionare si de impozitare a afiliatilor Uber.  

Cu o participatie Google de 260 mil.$ si cele mai bune harti din lume, Uber valoreaza acum 40 mld. $ si lucreaza chiar si la masini autonome.