Crin Antonescu a precizat ca, in sedinta USL, s-a ajuns la consens in acest sens.

"Pentru comisia speciala care azi isi va da obstescul sfarsit si va da vot final... principiul este urmatorul: raport de respingere pentru actualul proiect al Guvernului si in concluzii se vor face cateva recomandari majore pentru constituirea unui cadru legislativ", a anuntat Antonescu.

"Acest proiect va fi respins", a mai spus Antonescu, precizand ca o noua lege va stabili criterii generale pentru exploatarile viitoare.

Liderul PNL a explicat solutia convenita la nivelul USL.

"Exprima intentia comuna nu de a bloca exploatarea, nu de a bloca dezvoltarea, ci de a construi o legislatie care sa dea sansa dezvoltarii, sa dea sansa exploatarii nu doar la Rosia Montana sau in alte chestiuni punctuale, ci ca un cadru general, in conditii convenabile, rentabile, rezonabile pentru statul roman si pentru economia romaneasca, in conditii de respectare a standardelor de dezvoltare durabila, in conditii de respectare a standardului de mediu", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a mentionat ca "se deschid toate posibilatatile pentru ca o legislatie sanatoasa, transparenta, bazata pe criterii foarte ferme si universal acceptate (...) sa fie reglementate".

La sedinta USL a fost prezent si presedintele Comisiei parlamentare privind Rosia Montana, senatorul PSD Darius Valcov.

Comisia va da votul luni, la ora 18.00.