Situatia se repeta dupa ce in alte doua zile, in 18 si 19 iunie, productia a mai fost oprita, cauzele fiind scaderea comenzilor si acumularea de stocuri atat pe platforma Mioveni, cat si in reteaua comerciala, care necesita adaptarea programului de productie la nivelul cererii.

Potrivit reprezentantilor Sindicatului Automobile Dacia, aproximativ 8.000 dintre cei 14.000 de angajati ai Uzinei vor ramane acasa in 25 si 26 iunie, iar pe timpul cat vor sta acasa angajatii de la Dacia vor fi platiti cu 85 la suta din salariu.

"8.000 de salariati de la Uzina Dacia nu vor lucra luni si marti, 25 si 26 iunie, oprirea este provocata de dificultatile de aprovizionare, in urma unei greve care a avut loc la un furnizor de subansamble din Franta, acolo s-a incetat greva, dar asta nu inseamna vanzarile masinilor de la Dacia sunt foarte bune, nu vom fabrica in aceste zile masini pe roti. Conform conractului colectiv de munca, zilele de stagnare care nu sunt din vina salariatului se platesc cu 85%, sala­riile care vor fi primite luna viitoare urmand a fi cu cateva sute de lei mai mici", a vicepresdintele declarat Sindicatului Automobile Dacia, Ilie Iordache, citat de Mediafax.

Iordache a mai precizat ca in data de 2 iulie, zi preconizata initial pentru o oprire asemanatoare, s-a revenit la decizie si se va lucra.