In jurul orei 10,15 a.m., actiunile Fiat Chrysler Automobiles erau in scadere cu 3,4%, valoarea de piata a Fiat Chrysler fiind de 18,6 miliarde de euro.

Potrivit unui articol publicat sambata in New York Times, in luna martie a acestui an, directorul general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, i-a invitat pe directorii General Motors sa se intalneasca pentru a discuta o posibila fuziune, insa invitatia a fost respinsa.

'Sansele pentru ca o operatiune de tip fuziune&achizitie sa aiba loc acum sunt mai mici decat in urma cu doi ani', a apreciat analistul Bancii Akros, Gabriele Gambarova.

Chiar daca stirea ca GM a respins oferta lui Marchionne este una negativa, in opinia analistului, cel mai bun candidat pentru o fuziune este Volkswagen, urmat de GM.

Sergio Marchionne a declarat in repetate randuri ca industria auto trebuie sa treaca printr-un proces de consolidare, in conditiile in care producatorii auto se confrunta cu randamente reduse si cresterea capitalurilor necesare pentru dezvoltarea de noi automobile.

Marchionne estima in luna martie ca o fuziune cu GM sau Ford Motor ar putea fi fezabila din punct de vedere tehnic, insa, atat GM, cat si Ford, au precizat ca se concentreaza pe propriile planuri de afaceri.

Citeste si: Telekom Romania scoate la vanzare un pachet de 24 de proprietati imobiliare. Care sunt preturile