Este primul declin al inmatricularilor pe cea mai mare piata auto din Europa, dupa ce in ultimele luni s-au inregistrat cresteri.

Brandurile Volkswagen si Skoda au raportat scaderi ale vanzarilor de 12,6% si, respectiv, 11,2%, in timp ce livrarile Audi au urcat cu 1% in iulie.

Vanzarile Ford au urcat cu 12%, in timp ce producatorii de automobile de lux BMW si Mercedes-Benz au raportat scaderi de 3,2% si, respectiv, 5,6%.

Piata auto din Europa a avut o evolutie mixta luna trecuta, vanzarile scazand in Germania (3,9%) si Franta (9,6%), insa fiind in urcare in Italia (2,9%) si Spania (4,3%).

In primele sapte luni din acest an, vanzarile de autoturisme noi in Germania au crescut cu 5,4%, la 2,01 milioane de unitati, in timp ce Dacia a raportat un avans de 5,2%, la 29.535 vehicule.

Brandul Volkswagen a raportat un declin al vanzarilor de 3,2% in primele sapte luni din acest an, in timp ce livrarile Audi au urcat cu 11,1%.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similara cu cea efectuata de Toyota in perioada 2009 - 2010, cand a adus la service peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleratie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.