Livrările au urcat luna trecută la 343.255 unităţi, a anunţat vineri Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

În topul celor mai bine vândute modele, în septembrie se află Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Mercedes-Benz A Class, MINI şi Nissan Qashqai. Vânzările de vehicule diesel au înregistrat un declin de 20,3%, pe fondul temerilor privind poluarea.

În septembrie, Dacia a vândut 4.300 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 74,09% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 2.470 de unităţi.

"Ne aşteptam la o creştere mai importantă în septembrie, similară celei din Franţa, Germania, Italia şi Spania. Dar încrederea consumatorilor britanici este afectată de incertitudinile politice şi economice", a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 2,5% în perioada ianuarie-septembrie 2019, la 1,86 milioane de unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Ford Focus şi Mercedes-Benz A Class.

În primele nouă luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 25.344 vehicule, în creştere cu 38,76% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 18.264 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.