Conform datelor Autovit.ro ce au avut la baza statistici ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in intervalul ianuarie - martie 2016, pentru piata de masini noi, cresterea este de 21% fata de primele trei luni ale anului anterior. Pe acest segment, pana la sfarsitul anului se estimeaza o depasire a pragului de 25.000 unitati vandute, trend sustinut si de programul “Rabla”.

Pe de alta parte, piata de masini rulate, sosite din import, a inregistrat, in perioada analizata, un salt de 18%, comparativ cu acelasi interval din 2015. Si in acest caz, previziunile specialistilor arata o depasire a pragului de 250.000 de unitati importate si inmatriculate, pana la finalul acestui an.

La nivelul platformei online Autovit.ro, numarul de anunturi a crescut in special in martie, iar pretul mediu al unei masini listate pe site este de 8.000 euro. Pe de alta parte, cele mai scumpe modele, precum Bentley, Ferrari sau Rolls Royce, au tarife de vanzare de peste 200.000 de euro.

“Cel mai consistent palier de pret ramane cel intre 5.000 si 10.000 de euro, unde se incadreaza peste un sfert dintre masinile de pe site, ramanand insa important si segmentul de pana in 3.000 de euro care este benefic pentru cei cu bugete mici. Continua, insa, sa aiba o pondere importanta si masinile de peste 20.000 de euro, cele mai multe fiind modele ale marcilor germane premium”, informeaza comunicatul.

Parte din Grupul Naspers, Autovit.ro este cea mai mare platforma online din Romania destinata vanzarii si cumpararii de masini noi si second hand. Platforma integreaza anunturi din urmatoarele categorii: autoturisme second hand si noi, camioane si utilitare, motociclete, utilaje de constructii si masini agricole, piese second hand.