Doar 222 de autoturisme diesel noi au fost vandute in ianuarie pe piata din SUA, un declin urias fata de 4.448 de unitati in ianuarie 2015, sustine WardsAuto.com.

Masinile diesel au fost promovate pentru un consum de combustibil mai mic decat cele pe benzina. Insa dupa izbucnirea Dieselgate, vanzarile au coborat imediat de la 3.500 de unitati in septembrie la mai putin de 800 de unitati in fiecare din ultimele trei luni ale anului trecut.  

In SUA, cele mai vandute modele diesel sunt camionetele si van-urile, spre deosebire de Europa unde sunt preferate sedanurile. Cererea pentru camionete diesel a ramas totusi puternica in pofida scandalului Volkswagen. Producatorii auto au vandut 21.999 camionete diesel in ianuarie pe piata din SUA, in scadere cu 16% comparativ cu ianuarie 2015.  

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.