Alexandru a livrat pizza in Bucuresti timp de cinci ani. Recunoaste ca a invatat sa conduca intai scuterul si dupa aceea a fost la cursuri de legislatie. Chiar daca nu are permis, pana acum, spune el, nu a avut nici un incident in trafic. Din ianuarie insa, situatia lui s-a schimbat, la fel ca a altor mii de posesori de scuter.

"De doua luni de zile sunt in fara plata din cauza acestei legi...subit dupa cinci ani de zile de condus un scuter, dupa 19 ianuarie nu mai stiu sa conduc, e o lege pripita", spune Alexandru.

Legea aparuta acum doua luni a impus carnet de conducere si pentru scutere. Dar oficialii nu au dat publicitatii si normele de aplicare pentru lege, care ar fi trebuit sa precizeze cum poate fi obtinut noul permis. Asa ca scolile de soferi au refuzat sa inscrie elevii pentru mopede.

Legea a obligat mii de romani sa traga pe dreapta si a inghetat afacerea vanzarii de scutere. Acum, dupa ce s-au mai gandit putin, responsabilii au o propunere, aflata in dezbatere publica:

"Cei care au atestat ca stiu sa mearga cu mopedul, din anii trecuti, sa poata da direct examenul pentru permis, fara sa mai faca scoala de soferi", a declarat comisar sef Mihai Enache, purtator de cuvant DRPCIV

Soferii nu privesc insa cu ochi buni noile propuneri.

In Romania sunt inregistrate aproape 300.000 de mopede. In Bucuresti numai anul trecut au absolvit cursul de legislatie pentru ele 1100 de persoane.