"Ridicarea si depozitarea vehiculelor reprezinta o masura exceptionala, luata in cazul vehiculelor parcate intr-o asemenea maniera incat sa constituie un obstacol pentru circulatie", spune legea privind ridicarea si depozitarea vehiculelor stationate neregulamentar.

In textul propus de parlamentari, doar masinile care stationeaza in fata institutiilor publice si a spitalelor vor mai fi ridicate. Doar ca si aici este o problema. De pilda, oamenii ajung disperati la doctor, dupa ce au cautat zeci de minute un loc de parcare.

Pe viitor parcarea neregulementara s-ar putea pedepsi doar cu amenda.

Poate asa nu s-ar mai ajunge la situatii dramatice. La Bacau, un student la Drept, caruia i-a fost ridicat autoturismul, si-a folosit cunostintele acumulate in scoala impotriva unei hotarari a Consiliului Local si a castigat in prima instanta.

Si nu este primul proces pierdut de autoritati. Lucru de inteles, daca ne gandim ca numarul de locuri de parcare nu este nici pe departe egal cu cel al masinilor.

In Bucuresti, cel putin noua soferi se bat zilnic pentru fiecare loc de parcare unde isi pot lasa automobilul in siguranta.