Cel mai mare constructor mondial de automobile a precizat că în 2020 profitul său operaţional s-a redus la 10 miliarde de euro, comparativ cu 19,3 miliarde euro în 2019. Fluxul net de numerar din operaţiunile auto a fost de aproximativ şase miliarde euro.

"Livrările către clienţii Volkswagen Group au continuat să îşi revină puternic în trimestrul patru şi chiar au depăşit livrările din trimestrul al treilea", a informat Volkswagen.

La fel ca şi rivalii săi, Volkswagen se confruntă cu mai multe provocări din cauza pandemiei de coronavirus, precum şi din partea deficitului mondial de cipuri necesare pentru producţia de automobile. În medie, un autoturism utilizează între 50 şi 150 de cipuri.

Constructorul auto german a dezvăluit joi că anul trecut a ratat ţintele UE privind emisiile de CO2 generate de flota sa de autoturisme şi în consecinţă riscă să primească o amendă de peste 100 milioane de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.