Clasamentul a fost conceput printr-o serie de sondaje asupra clientilor, despre "cat de buna se dovedeste o masina noua in materie de condus". 

Studiul intocmit de compania J.D. Power raspunde la intrebarea "Care masina aduce cele mai mari satisfactii prin detinerea si conducerea ei?". Concluziile sunt in favoarea autoturismelor din segmentul de lux, intre primele zece clasate numarandu-se branduri precum BMW, Land Rover si Mercedes-Benz.  

Cei de la Volkswagen, in ciuda ultimelor cifre de vanzari nu tocmai bune, au fost alesi intre primele preferinte ale consumatorilor.  

J.D. Power realizeaza de ceva timp astfel de sondaje periodice si un scor bun in cadrul studiului APEAL inseamna trei avantaje majore pentru producatori:  

-  potrivit J.D. Power, 65% din proprietarii ale caror masini au obtinut cel putin 100 de puncte (din totalul de o mie) peste media clasei in care concureaza si-au cumparat urmatoarea masina de la acelasi brand.

-  autoturismele cu un scor mare isi pot permite sa ceara preturi mai mari pentru modelele pe care le comercializeaza. Cele care au cu 100 de puncte peste medie costa cu cel putin 1.800 de dolari mai mult decat restul modelelor din aceeasi categorie.

-  si nu in cele din urma, pe masura ce obtin un scor mai mare la testul APEAL, masinile se vand mai repede.  

Dintre brandurile analizate, Jeep, Subaru, Mitsubishi si Smart au inregistrat cele mai mici punctaje.

Iata care sunt primele zece clasate si punctele obtinute:

Porsche (884)

Audi (857)

BMW (854)

Land Rover (853)

Lexus (847)

Mercedes-Benz (847)

Cadillac (841)

Jaguar (839)

Lincoln (835)

Infiniti (831).