VW a comercializat luna trecuta 466.100 de vehicule. Brandul reprezinta circa jumatate din livrarile globale ale producatorului german de automobile.

Este doar a doua luna cand VW a inregistrat o evolutie negativa a vanzarilor din ultimii trei ani si jumatate. Din decembrie 2009, vanzarile sub brand VW au urcat timp de 38 de luni consecutiv, pana in martie 2013, cand au scazut cu 1%. Livrarile au crscut apoi in aprilie, mai si iunie.

"Avand in vedere conditiile economice incerte care se vor mentine, urmarim cu atentie evolutia pietelor auto. Situatia din piata ramane dificila", a declarat directorul de vanzari al VW, Christian Klingler.

In primele sapte luni, vanzarile sub brand VW au crescut cu aproape 4%, la 3,38 milioane de vehicule, datorita pietei chineze, care a compensat situatia dificila din Europa.

Livrarile VW au scazut in primele sapte luni cu 9% in Germania, la 328.400 de masini, iar la nivel european cu 7%, la 980.000 de unitati.

Vanzarile totale ale grupului Volkswagen, care includ livrarile Audi si Porsche, au crescut cu 6% in primul semestru, la nivelul record de 4,7 milioane de vehicule, sustinute de piata chineza.

Datele aferente primelor sapte luni la nivel de grup vor fi publicate vineri.