Lansarea era programata pentru finalul anului 2011 dar, datorita faptului ca versiunea anterioara a fost vanduta in totalitate, germanii grabesc scoaterea la vanzare a noului model pentru a nu pierde bani.

“Cererea ridicata pentru precedentul model  a dus la epuizarea stocului”, spun oficialii constructorului auto.

In Germania, cota medie de piata a modelului in segmentul SUV-urilor compacte a crescut cu 21% in 2010, iar in Europa cu 12%. Pe plan mondial, au fost vandute 572.000 de masini Tiguan de la lansarea sa din 2007.

Noul Tiguan va avea un pret de pornire de 24.175 euro, pentru versiunea de motorizare 1.4 TSI care dezvolta 122 CP.
La exterior, Tiguan a primit un set nou de faruri fata si spate si o noua grila frontala.

Linia de design este asemanatoare modelelor Passat 2011, Jetta 2011 si Touareg 2011. Practic, pentru gama lansata in acest an, Volkswagen a gasit un numitor comun, un concept de design care sa fie aplicat intregii familii de modele.

“ VW Tiguan a obtinut 5 stele de siguranta la testele EuroNCAP, ceea ce dovedeste ca este unul dintre cele mai sigure SUV-uri de pe piata. Mai mult, motorizarea il recomanda drept unul dintre cele mai eficiente SUV-uri in privinta consumului. Practic, raportul pret-calitate este imbatabil”, se arata in comunicatul de presa remis de oficialii Volkswagen.