Printre statele care concurează la investiţia celui mai mare producător auto european se află România, Bulgaria şi Turcia, scrie Agerpres.

Pe 18 noiembrie, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022.

Valoarea investiţiei este estimată la 1,4 miliarde de euro. La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă 5.000 de angajaţi, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).

Întrebat de Blic dacă Volkswagen intenţionează să construiască o unitate în Serbia şi când ar putea fi anunţată decizia, Mark Langendorf nu a negat că producătorul auto ar putea veni în Serbia, dar a precizat că încă se aşteaptă o decizie.

"Nu comentăm în privinţa planurilor noastre privind anumite ţări", a declarat oficialul VW.

Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, Blic anunţase anterior că decizia privind investiţia în Serbia va fi anunţată în aprilie, iar VW va recruta 5.000 de muncitori şi 650 de ingineri.