Didi Chuxing, cunoscuta anterior sub denumirea Didi Kuaidi, controleaza 87% din piata de servicii de transport de tip car-hailing din China. Compania este prezenta in peste 400 de orase chinezesti si sustine ca are aproximativ 300 de milioane de utilizatori care zilnic efectueaza peste 11 milioane de calatorii prin intermediul platformei sale.

Volkswagen, unul din cei mai mari producatori auto din lume, a anuntat anul acesta ca va investi in compania de tip car-hailing Gett. Rivala General Motors a investit in compania Lyft, care ofera servicii similare, in timp ce Toyota Motor Corp are un parteneriat cu Uber Technologies, care este prezenta si in Romania.

Separat, seful Volkswagen China, Jochem Heizmann, a anuntat joi ca producatorul auto german vrea sa-si majoreze vanzarile de vehicule electrice in statul asiatic la 400.000 de unitati pe an pana in 2020. China este cea mai mare piata auto din lume.

Vanzarile grupului german Volkswagen au urcat cu 4,7% in octombrie, a treia luna consecutiva de crestere, iar China ramane principalul motor de crestere al vanzarilor grupului german, transmit Xinhua si Reuters.

Volkswagen a livrat luna trecuta 870.300 masini de pasageri, vehicule comerciale si camioane, fata de 831.300 in octombrie 2015.

Compania face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.