La Volkswagen, cei 102 mii de salariati sunt autorizati sa inchida, vineri, liniile de productie si birourile mai devreme decat este prevazut, conform unui regulament existent care le permite sa primeasca liber pentru a asista la unele meciuri de fotbal.

"Evident, aceste ore nu se iau in calcul la timpul de munca", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al celui mai mare producator european de automobile, care a precizat ca exista "o solicitare importanta" in acest sens.

Si Opel a confirmat existenta unor astfel de acorduri, inclusiv la uzina principala din Rüsselsheim, unde muncesc 3.500 de angajati. Aici, lucrul se va opri la ora locala 19.00 (20.00 la Bucuresti), fata de ora 21.00 cum se intampla de obicei. "Va fi suficient ca lumea sa ajunga acasa la timp", a declarat un oficial.

Toti angajatii beneficiaza de aceasta masura, indiferent daca vor sau nu sa vada meciul.

La Daimler, deciziile se iau individual de catre fiecare unitate de productie. "Sunt discutii pe aceasta tema", a afirmat Dominique Albrecht, purtator de cuvant al grupului. Totusi, ea a precizat ca este foarte "important" ca toate vehiculele comandate sa fie livrate la timp.

Meciul Germania-Grecia va avea loc vineri, de la ora locala 20.45 (21.45 la Bucuresti).