Din iunie 2017, capacitatea de productie a fabricii din Relizane va fi de peste 100 de vehicule pe zi, au anuntat oficialii algerieni si cei de la VW.

Volkswagen va detine o participatie minoritara in societatea mixta SOVAC Production SPA, care va asambla vehicule sub brandurile Volkswagen - Volkswagen Commercial Vehicles, Seat si Skoda.

Algeria incearca sa atraga investitii si sa-si diversifice economia, pentru a compensa scaderea castigurilor din petrol si gaze naturale.

Directorul general al SOVAC, Mourad Oulmi, a declarat ca acordul va ajuta la reducerea costului masinilor in Algeria, iar SOVAC vrea sa inceapa exporturile "in urmatorii ani".

Din 2011, SOVAC este partener de vanzari al Volkswagen, care a livrat prin intermediul companiei 30.000 de noi vehicule in 2015.

Volkswagen copiaza, astfel, modelul Renault, care construieste din 2012 automobile Dacia ieftine in Maroc, si a devenit lider pe piata africana.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.