In 2016, Volvo a realizat un profit operational de 11 miliarde de coroane (1,16 miliarde euro), fata de 6,6 miliarde de coroane in exercitiul precedent.

Cu sprijinul Geely, Volvo Cars a demarat un plan de investitii in noi modele si uzine de productie pentru a-si asigura o nisa viabila pe piata automobilelor premium, dominata de producatorii germani Mercedes-Benz si BMW .

Volvo Cars, una din cele mai mari companii suedeze dupa cifra de afaceri si angajati, si-a fixat ca obiectiv pe termen mediu vanzarea a 800.000 de vehicule pe an, un nivel considerat suficient pentru a garanta un loc pe piata si a permite noi investitii. In 2016, vanzarile Volvo Cars au atins un record de 534.332 de unitati.

"Noile modele sunt un succes, vanzarile sunt la nivel record iar profiturile au crescut in mod substantial. Pe baza acestor realizari, preconizez ca si 2017 va fi un an record in termeni de vanzari", a declarat directorul general de la Volvo Cars, Hakan Samuelsson

Separat, Volvo Cars a informat ca avand in vedere cresterea vanzarilor are de gand sa angajeze alte 700-800 persoane la uzina sa de la Torslanda, in apropiere de Göteborg, vestul Suediei.

In 2010, firma chineza Zhejiang Geely Holding Group a preluat un pachet de 51% din actiunile Volvo de la grupul auto american Ford.