Seful diviziei americane a Volkswagen, Michael Horn, a declarat: "Angajamentul clar catre locatia din Chattanooga confirma angajamentul nostru in America de Nord si increderea noastra in echipa locala. SUA inca sunt una dintre cele mai importante piete ale VW".  

Joi, grupul german a anuntat revizuirea cheltuielilor de investitii in intreaga lume, dupa ce problemele legate de motoarele trucate i-au provocat pierderi operationale de 3,48 miliardeeuro in T3, acestea fiind primele pierderi trimestriale inregistrate de cel mai mare producator auto european in ultimii 15 ani.  

Dar costurile legate de scandalul emisiilor ar putea ajunge la 78 miliarde euro. Volkswagen ar putea fi nevoit sa puna deoparte o suma mai mare fata de provizioanele de 6,5 miliarde euro alocate pana acum pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluarii, daca sunt afectate vanzarile de masini, a avertizat saptamana trecuta directorul general Matthias Mueller.  

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.