Mai mult decat atat, Vasilescu a subliniat ca acestea nu sunt masuri antirecesiune, ci tentative de a redresa un buget al statului care abia mai rasufla pentru ca de ani buni guvernantii au tras de el mai mult decat se putea, in special prin estimarea unor venituri foarte mari, care sa justifice cheltuieli pe masura, desi, istoric, Romania nu a avut nicio data incasari atat de bune la bugetul de stat.

"As putea spune ca s-a stiut de cativa ani, pentru ca exista o suma de reguli in economie. Cand le incalci, ai probleme, iar una dintre regulile foarte importante in politica fiscala este ceva asemanator cu proverbul sa-ti faci iarna sanie si vara caruta", a declarat consilierul guvernatorului BNR.

El a precizat ca, pur si simplu, a venit timpul ca Romania sa plateasca pentru greselile ei bugetare din trecut.

"Mereu era nevoie de ajustari de taieri. Cateodata s-au facut, cateodata nu s-au facut. Nu s-au facut in special in anii electorali. Nu spun o noutate acum. Voci de la banca centrala, chiar vocea guvernatorului, au atras atentia - v-am spus cu limpezime ca va veni un moment al scadentei. Si a venit", a subliniat Vasilescu.

Vezi interviul integral in Gandul