“Ne bucuram ca partenerii nostri din advertising, chiar si intr-o perioada de criza, raspund initiativei PRO TV de a oferi telespectatorilor conditii de vizionare de o calitate superioara. PRO TV si-a inceput emisia HD in urma cu peste 3 ani, difuzand o mare parte dintre programe in acest format. Intre timp, am continuat investitiile in tehnologia de ultima generatie si pentru Sport.ro. “ , spune Zoe Vasilescu, director de vanzari PRO TV SA.

Spotul reprezinta o coproductie romano-germano-slovena si a fost filmat pe coastele stancoase ale Mediteranei, la granita dintre Slovenia si Croatia. Calitatea si claritatea imaginii spotului HD sunt de aproximativ patru ori mai mari decat standardele in materie.

Timp de doua zile si doua nopti, peste 50 de specialisti: actori, cameramani, regizor, producatori, tehnicieni in efecte speciale, pirotehnisti, au simulat o furtuna pe mare, au incendiat controlat o barca cu vele si au creat un decor, in care valurile, fulgerele si ploaia artificiala au condimentat spectacolul spotului.
 
« De 15 ani Alexandrion pune pret pe calitatea produsului si pe respectul fata de consumator. Este momentul ca Alexandrion sa impartaseasca iubitorilor acestui brand valorile pe care le-a cultivat in timp: respect si solidaritate. Alexandrion devine un simbol al prieteniei de lunga durata prin noua sa campanie de brand al carei punct de pornire este spotul TV (difuzat si in varianta HD)», a declarat Gyuri Eperjessy, Director Comercial Alexandrion Grup Romania.

Pregatirea spotului Alexandrion pentru emisie HD a implicat un proces laborios de scanare a peliculei si tratarea fiecarui cadru ca pe o fotografie de sine statatoare. Fiecare din cele 2500 de fotograme selectate a fost recolorata, apoi fotogramele reasamblate si calibrate. Numai acest proces a durat 30 de zile si a implicat sase artisti. Rezolutia mare oferita de tehnologia High Definition inseamna o imagine mai clara si mai putin estompata. Imaginile in miscare sunt mai precise, iar culorile mai naturale. Sunetul surround este un alt avantaj pe care HD-ul il ofera.

Distributia catre televiziuni a primului spot HD produs in Romania, se va face prin intermediul celui mai modern sistem digital livrat de TvDelivery. Sistemul asigura maximul de control al calitatii.

Spotul HD Alexandrion „De la un prieten” a fost produs de agentia de publicitate GMP Advertising. La realizarea lui s-a lucrat cu casa de producÅ£ie Multimedia Est si regizorul Linus Ewers din Germania. 

Alexandrion Grup, compania romaneasca cu distributie internationala, este cel mai mare producator de bauturi alcoolice din Romania. Compania a inregistrat in 2009 vanzari brute de 78 de milioane euro. Printre produsele companiei se numara: Alexandrion, Brancoveanu, Cava d’Oro, Kreskova, Alexander, Red Bowler scotch whisky si alte 20 de marci.