El a precizat ca prognoza de scadere a economiei cu 1% este "foarte conservatoare" si ca agentia incearca sa nu discute despre cel mai rau scenariu posibil, scrie Mediafax.

Totodata, Hunter a aratat ca perspectiva ratingului Romaniei a fost imbunatatita de la "negativa" la "stabila", iar acest lucru este mai important decat nivelul calificativului acordat, in conditiile in care multe entitati au inca perspectiva negativa.

"Inteleg de la analistii nostri ca Guvernul lucreaza bine in cadrul acordului stand-by, iar evolutiile sunt in general conform programului", a spus reprezentantul Fitch.

El a mentionat ca oficialii agentiei nu se asteapta la imbunatatiri semnificative ale ratingului Romaniei, dar modificarea perspectivei la "stabila" reprezinta un pas semnificativ in sine.

In februarie, Fitch a imbunatatit perspectiva ratingului Romaniei, de la "negativa" la "stabila", si a confirmat calificativele acordate pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda nationala, la "BB+", respectiv "BBB-" (calificativul BB aratand vulnerabilitatea in fata schimbarilor din plan economic, iar BBB reprezentand un nivel satisfacator in momentul de fata).