"S-a vorbit despre faptul ca presedintele Comisiei Europene i-ar fi spus domnului prim-ministru Ponta sa-i spuna presedintelui Romaniei ca n-are voie sa schimbe oamenii din conducerea Parchetului, in fine, o lista, un «to do list» sau «to do not list». Vreau sa fie inca o data foarte limpede, presedintele Romaniei, deplin sau interimar, nu primeste ordine si dispozitii de la nimeni, cu exceptia Parlamentului in unele cazuri si cu exceptia poporului roman atunci cand el se pronunta", a spus Antonescu, mentionand ca acesta este un lucru foarte clar pe care il stie orice democrat din toata lumea.

El a amintit ca a spus in seara zilei in care a preluat mandatul de presedinte interimar ca nu vor fi schimbati sefii Parchetului general si DNA. "Ce am spus, asta fac", a adaugat el.

Presedintele interimar a precizat, de asemenea, ca legile Romaniei se fac in Romania, supuse controlului Curtii Constitutionale, de catre legiuitorii stabiliti de Constitutie, si anume Parlamentul si Guvernul.

"Legile Romaniei care, prin efectele Constitutiei, sunt tinute sa respecte toate angajamentele internationale pe care Romania le-a semnat se fac in Romania si nu se negociaza in alta parte", a mai spus presedintele interimar.

El a aratat ca acesta este un principiu legat de suveranitatea care este prevazuta in legea fundamentala, pe care nimeni nu o poate pune si nu a pus-o la indoiala.

Crin Antonescu a mai spus ca toate actele guvernamentale din ultima perioada au fost "perfect legale si constitutionale", iar Constitutia nu a fost incalcata decat de presedintele suspendat Traian Basescu.

"Cateva lucruri trebuie clarificate: Constitutia nu a fost incalcata decat de presedintele suspendat Traian Basescu si de nimeni altcineva", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

"Toate actele guvernamentale au fost acte perfect legale si constitutionale", a mentionat el.

Potrivit presedintelui interimar, "imaginea Romaniei a fost afectata foarte serios, intr-un mod fara precedent in ultimii ani" in urma "unui intreg ghem de dezinformari, confuzii, manipulari".

El a tinut sa sublinieze ca Romania este "un partener egal in UE", fiind "un stat de drept cu democratie consolidata si recunoscuta".