Presedintele interimar a mai declarat ca amanarea deciziei CC pana in 12 septembrie nu inseamna nici ca va continua o campanie electorala care s-a incheiat inaintea referendumului si "nu inseamna in niciun caz ca Romania traverseaza pana atunci o perioada de instabilitate". 

"In Romania exista un Guvern pe deplin legitim si care lucreaza cu toate institutiile sale, exista un Parlament pe deplin legitim, in Romania exista institutia prezidentiala chiar sub titlul de interimat care va functiona si ea. (...) Cred ca din punctul de vedere al bataliei politice, referendumul a trecut", a sustinut Crin Antonescu. 

Curtea Constitutionala a anuntat oficial ca a amanat pana in 12 septembrie decizia privind referendumul, mentionand ca a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente si ca a cerut Guvernului ca pana la 31 august sa transmita listele in baza carora s-a organizat referendumul. 

In acelasi timp, Curtea Constitutionla a respins, cu unanimitate de voturi, ca neintemeiate, contestatiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei.