"Vom vinde pachetele minoritare doar daca ne convine pretul. Nu se va vinde nimic decat daca este avantajos pentru bugetul national, pentru ca pana la urma acolo se vor duce banii", a afirmat Ariton la prezentarea bugetului pentru anul viitor al institutiei in fata comisiilor reunite din Senat si Camera Deputatilor, citat de Mediafax.

Ministerul Economiei intentioneaza sa plaseze pe piata de capital pachete de 10-15% din capitalurile unor companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica, Transgaz sau Hidroelectrica.

Ariton a precizat ca nu vor fi cedate participatiile majoritare. "Privatizarile, cele minoritare, ramam asa cum le stim. Privatizarile majoritare nu se fac nici la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Electrica Distributie, Transelectrica sau Transgaz. In scrisoarea cu FMI nu s-a pus problema acestor privatizari majoritare in perioada imediat urmatoare", a adaugat Ariton.

El a afirmat ca oferta de vanzare a 9,84% din actiunile detinute de stat la OMV Petrom, din luna iulie, a fost "una reusita", chiar daca nu a fost finalizata.

"Am putut sa vindem acel pachet de actiuni la OMV Petrom, dar nu am vrut sa vindem pentru ca nu ne-a convenit pretul. Impreuna cu Guvernul am stabilit ca pretul nu era cel mai bun. In acceasi situatie suntem si cu celelalte pachete minoritare", a spus Ariton.

Bugetul pentru anul viitor al Ministerului Economiei a primit luni avizul comisiilor parlamentare de specialitate, cu 26 de voturi "pentru", 15 voturi "impotriva" si nicio abtinere.

Citeste si:

Previziunile bancilor privind evolutia monedei unice. Ce se intampla cu Europa daca se destrama zona euro

Facebook recruteaza cateva mii de ingineri pentru sediul din New York. Candidatii de care Zuckerberg e interesat