"Astazi, 25.10.2010, compania noastra a decis preluarea managementului grupului Realitatea Media. In acest mod, compania Asesoft, cunoscuta atat pe piata interna, cat si pe plan international pentru calitatea serviciilor informatice, vine in intampinarea nevoii Realitatea TV de retehnologizare in vederea trecerii la emisia HD (high-definition)", se arata intr-un comunicat al Asesoft.

Potrivit comunicatului, compania Asesoft va pune la dispozitia Realitatea Media atat sumele necesare acestui proces, cat si expertiza profesionala a echipelor sale de specialisti.

"Compania noastra va incerca astfel sa raspunda noilor provocari tehnice si editoriale pe care evolutia industriei media la nivel mondial le reclama. Asesoft este convinsa ca investitia de 75 de milioane de euro pe care o va face in decurs de cinci ani in modernizarea si dezvoltarea operatiunilor internationale ale Realitatea Media va reusi sa genereze o rata a profitului de circa 35%, rezultat peste media europeana a acestei industrii", se mai spune in comunicat.

Sebastian Ghita controleaza grupul de firme Asesoft, care activeaza in domeniul IT&C. Cea mai importanta companie din cadrul grupului este Asesoft Distribution, cu afaceri de circa 100 milioane de euro in 2009.