Acest top masoara influenta de care se bucura un star international, in functie de castigurile realizate in ultimele 12 luni (perioada 1 mai 2010 – 1 mai 2011), expunerea din presa, online, radio si televiziune, dar si popularitatea de pe site-urile de socializare.

Regina topului de anul acesta este nimeni alta decat Lady Gaga (25 ani). Cantareata care a inregistrat in ultimele 12 luni venituri de 90 milioane de dolari, are 32 de milioane de prieteni pe Facebook si peste 10 milioane de admiratori pe Twitter, a reusit performanta de a o depasi pe castigatoarea de anul trecut, renumita realizatoare de televiziune Oprah Winfrey, potrivit Forbes.

Oprah Winfrey (57 ani), care a pus capat, ieri, emisiunii ce a facut-o celebra, "The Oprah Winfrey Show", dupa 25 de ani de difuzare, a fost surclasata de Lady Gaga, ajungand pe locul al doilea in topul din acest an. Oprah are venituri estimate in 2010 la 290 de milioane de dolari.

Pe locul al treilea s-a situat starul pop canadian, Justin Bieber (17 ani), cel mai tanar dintre vedetele incluse in top. Poate ca Justin nu stie unde se afla Germania, dar reprezinta cu siguranta un fenomen media. Veniturile lui Bieber au depasit 50 milioane de dolari in ultimul an, obtinute din concerte si vanzarile de bilete pentru documentarul sau, "Never Say Never". Cat despre noul sau album, „My Life 2.0”, acesta a obtinut deja discul de platina.

Istorica trupa U2, care isi incanta fanii cu hituri de aproape 35 de ani, s-a clasat pe pozitia a patra, inregistrand venituri de 195 de milioane de dolari. In ultimii doi ani, rockerii de la U2, au vandut bilete in valoare de 700 de milioane de dolari, cantand pentru aproape 7 milioane de oameni, in concerte din diverse colturi ale lumii.

Pe locul cinci se afla cantaretul britanic Elton John (64 ani), cu venituri de 100 de milioane de dolari. Sir Elton John a vandut in cei 30 de ani de cariera, aproximativ 250 de milioane de albume si nu da semne ca ar vrea sa se opreasca. In ultimele 12 luni, a tinut peste 100 de showuri live si a vandut bilete in valoare de peste 200 de milioane de dolari. Cu toate astea, Elton isi face timp si pentru familie. In 2010, el a adoptat un baietel (Zachary), pe care il creste alaturi de partenerul sau, David Furnish.

Urmatoarele pozitii din Top 10 au fost ocupate, in ordine, de jucatorul de golf Tiger Woods (35 ani) - 75 milioane de dolari, cantareata country Taylor Swift (26 ani) – 48 milioane de dolari, trupa rock Bon Jovi (28 de ani de activitate) – 125 milioane de dolari, producatorul si prezentatorul britanic de televiziune Simon Cowell (51 ani) – 90 milioane de dolari si jucatorul american de baschet LeBron James (26 ani) – 48 milioane de dolari.

Printre vedetele incluse in premiera in "The Celebrity 100" se afla cantareata Katy Perry, pe locul al 12-lea, regizorul britanic Christopher Nolan, pe locul al 47-lea, si actrita americana Natalie Portman, pe locul al 75-lea.

Cel mai mare salt in clasament l-a facut Leonardo DiCaprio. Actorul american a urcat 56 de pozitii fata de anul trecut, cand ocupa locul 71.

Cei care au inregistrat caderi spectaculoase in editia din acest an a topului "The Celebrity 100", sunt Britney Spears si starul din "Harry Potter", actorul Daniel Radcliffe.