"Iata ce astept mai mult de la Guvernul Ungureanu decat de la Guvernul Boc: astept mai multa rigoare, inclusiv in comunicare, si mai multa transparenta", a spus presedintele Basescu. "Astept ca pe site-urile ministerelor sa apara fiecare leu cheltuit, chiar in fiecare zi", a mai spus seful statului.

Presedintele a precizat si ca asteapta ca noul Guvern "sa continue partea vitala, care vizeaza consolidarea economica si financiara a Romaniei".

"Astept de la noul Cabinet noua lege a sanatatii. Astept de la noul Cabinet initierea discutiilor si cu opozitia pentru a se conveni asupra unei legi a reorganizarii administrative a Romaniei", a spus presedintele.

El a adaugat ca, din aceasta perspectiva, face din nou trimitere "la institutiile din ziua Revolutiei, din decembrie '89, si pe care le gasim si azi intacte si in teritoriu ca si in multe dintre institutiile centrale, ceea ce este una din explicatiile de fond ale lipsei de competitivitate a institutiilor statului, a lipsei de eficienta a institutiilor statului".

"Nu poti sa functionezi cu institutiile unui stat comunist intr-un sistem care este deschis pietei, capitalist", a adaugat presedintele.

El a spus ca i se pare "un imperativ" ca ambele legi sa fie in atentia Guvernului Ungureanu, "in asa fel incat, pentru urmatorul ciclu electoral, cel din 2016, sa se poata face partea de tranzitie - care nu va fi usoara, va dura 2, 3 poate 4 ani - catre o noua reorganizare administrativa".

Presedintele a adaugat ca "ceea ce se intampla azi este continuarea nerostita, din motive de interes national, a discursului din 25 ianuarie".

"Ce se intampla azi este continuarea nerostita, din motive de interes national, a discursului din 25 ianuarie. Este probabil partea care a lipsit acelui discurs, dar atat se putea atunci, cu o zi inainte de inceperea misiunii FMI", a spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni in 25 ianuarie, ca si-a creat impresia ca pentru o parte din romani s-a creat o "ruptura" cu presedintele, el precizand ca prima sa obligatie este de a restabili "legatura de incredere" cu aceia care si-au pierdut-o.

Traian Basescu a declarat ca indemnul sau pentru romani este "solidaritate", pentru ca "nimeni nu poate scapa de criza individual", el adaugand: "Ori iesim toti, dar odata cu tara, pentru ca salvari individuale nu exista".

Traian Basescu a validat Guvernul Ungureanu. Noii ministri au depus juramantul la Palatul Cotroceni GALERIE FOTO