"Cer USL sa inceteze razboiul impotriva institutiilor statului. Trebuie ca impreuna sa consolidam institutiile, si nu sa le supunem partidelor", a afirmat Traian Basescu.

El a mentionat ca acesta a fost unul dintre obiectivele din cei opt ani de mandat prezidential si a precizat ca nu va renunta la acest obiectiv.

Traian Basescu a mai spus ca "aceia care au organizat lovitura de stat esuata trebuie sa raspunda in fata institutiilor statuluiT

"Convingerea mea este ca cei care au organizat aceasta lovitura de stat, esuata prin referendum, trebuie sa raspunda in fata institutiilor statului. Nimeni nu poate fi tras la raspundere pentru votul lui, dar oricine poate fi tras la raspundere cand emite deliberativ acte normative care blocheaza activitatea institutiilor statului".

Nu pot sa fiu presedinte decat pentru toti cei 22 milioane de romani

Traian Basescu a declarat, luni, ca natiunea romana are 22 de milioane de romani, iar daca cineva isi propune sa reprezinte doar 7 milioane, el nu poate sa fie decat "presedinte pentru toti cei 22 de milioane".

"Acum, dupa ce anuntarea rezultatelor de la BEC confirma practic cifrele numaratorii paralele a PDL, as vrea sa spun cateva ganduri: in primul rand, as remarca faptul ca romanii, majoritatea lor, circa 10,5 milioane nu au participat la referendum sau au spus «Nu» propunerii de suspendare a presedintelui. Si aici trebuie sa intelegem ca natiunea romana are 22 milioane de cetateni, si nu doar 7 milioane. Daca cineva isi propune sa ii reprezinte doar pe cei 7 milioane, eu, ca presedinte, nu pot sa fiu decat presedinte pentru toti cei 22 de milioane", a afirmat Traian Basescu.

El a mentionat ca a luat nota de "ceea ce era previzibil, si anume faptul ca romanii nu au acceptat sa valideze referendumul care avea ca obiectiv sa ascunda sub o poleiala de democratie lovitura de stat orchestrata in perioada 3-6 iulie, cand practic toata conducerea statului roman a fost decapitata, iar institutii fundamentale ale statului au fost blocate in functionarea lor prin OUG".

Presedintele suspendat a mai spus ca va coabita cu actuala majoritate in mod institional, precizand ca are o experienta din 2007 in acest sens.