"Marea problema a cuplului Antonescu-Ponta este ca incearca sa infofoleasca problemele, iar cand se descopera ca ai mintit imaginea e degradata. Daca le spui care e problema te ajuta. Ne facusem o pozitie de oameni seriosi. Acum toata munca asta migaloasa s-a facut pulbere", a declarat duminica presedintele suspendat. 

Traian Basescu  a dezvaluit ca Angela Merkel, cancelarul Germaniei, l-a intrebat daca s-au restabilit atributiile Curtii Constitutionale.

"I-am spus ca nu si ca nu s-au retras ordonantele de urgenta care vizau preluarea Monitorului Oficial. A mai avut o intrebare legata de procedura de suspendare a presedintelui, despre care i-am spus ca nu este reglementare in Constitutie.  Stiu ca mare parte din romani sunt suparati pe mine. In acelasi timp este imposibil ca romanii sa nu fi vazut ce se intampla si sa nu realizeze ce se intampla. Chiar daca romanii sunt suparati pe mine, isi dau seama acum ca ei pot corecta pentru Europa".

Traian Basescu a spus ca nu iau in calcul pierderea referendumului: "Eu vreau sa se valideze referendumul cu un rezultat. Eu sunt intr-o campanie de explicare, dar nu iresponsabila. Am sustinut tot timpul ca tinta acestei suspendari nu am fost eu, ci punerea sub control a justitiei.   Daca votul va fi impotriva mea, voi actiona conform legii. Categoric ca voi tine cont si de opinia publica.  Sunt destule lucruri pe care mi le pot reprosa. Intotdeauna am vrut sa imping lucrurile mai repede decat s-a putut. Pe 29 sunt la judecata poporului. As vrea sa fie o judecata dreapta". 

Presedintele suspendat a mai spus ca este categoric posibila coabitarea.

"Eu l-am desemnat pe Victor Ponta premier.  Nu avem nicio certitudine ca Antonescu si Ponta nu vor continua la fel si in alte domenii. De asta au fost atentionati pe justitie. Daca un abuz s-a petrecut cu primii 3 oameni in stat si cu Avocatul Poporului, un abuz se poate produce si impotriva romanilor.  In 10 zile au facut tandari reputatia Romaniei, fara presedintele care ii incurca. Europa i-a rejectat ca parteneri pe Ponta si Antonescu. O ramanere a lor in functie dupa referendum ar insemna o Romanie izolata. Trebuie gasita solutia resetarii situatiei institutiilor statului.   Eu am 8 ani de mandat. Nu ma lupt pentru un scaun. Este un scaun tare incomod, mai ales in perioada de criza. Obiectivul meu este Romania europeana, pentru ca aici am ajuns"