"Am incredere ca vom reusi. Eu imi asum liniile acestui program, voi fi un partener al Guvernului si pentru ca va spun acest lucru vreau sa mai infirm un zvon. Am inteles ca ma vedeti in postura de a face remanieri, de a da afara ministri. Nu pune nimeni problema remanierii in acest moment", a spus seful statului.

"Ne trebuie acum stabilitate si incredere. Imi este cunoscut faptul ca exista segmente interesate si in instabilitate si in lipsa de incredere. Le vad si eu. Le simt pe pielea mea, dar vom merge inainte, pentru ca marea majoritate a celor responsabili inteleg cand nu mai putem amana masurile de reducere a cheltuielilor publice", a adaugat acesta.

El a mai spus ca nereducerea cheltuieilor publice ar insemna ca Romania va face imprumuturi pentru a acoperi cheltuielile sistemului statului.

"Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, dar nu ma pot abtine sa fac un comentariu legat de cei care sunt atat de nemultumiti de ceea ce a facut guvernul. Le-as aduce aminte ca din interese politice au lasat Romania fara Guvern in ultimele patru luni ale anului 2009", a comentat seful statului.