Initial, sedinta fusese stabilita pentru 13 martie, potrivit unor surse din conducerea FMI, noteaza Reuters.

"Intalnirea conducerii a fost programata in principiu pentru 15 martie, dar depinde de finalizarea unor actiuni convenite cu autoritatile elene, inclusiv de acordul cu creditorii privati pentru restructurarea datoriilor", a aratat purtatorul de cuvant Gerry Rice.

Fondul Monetar International este interesat ca schimbul de obligatiuni intre Grecia si creditorii privati sa aiba succes, "ceea ce necesita o rata mare de participare", a spus Rice intr-o conferinta de presa.

Perioada in care creditorii privati ai Greciei isi pot exprima participarea la programul de schimb de obligatiuni, care are rolul sa reduca datoriile elene cu 107 miliarde de euro, se incheie in aceasta seara.

Grecia vrea sa convinga 90% dintre creditori sa participe la program, dar daca doua treimi isi vor da acceptul, autoritatile de la Atena vor putea sa ii oblige si pe alti detinatori de obligatiuni sa accepte pierderile.

Pana in prezent, aproximativ 61% dintre detinatorii unor obligatiuni de peste 200 de miliarde de euro si-au anuntat participarea la program.

Rice a aratat pe de alta parte ca FMI pregateste o delegatie care sa faca o vizita in Italia in aceasta primavara, pentru evaluarea anuala a economiei. El a precizat ca programul monitorizarii sporite a Italiei, convenita anul trecut cu liderii G20 la un summit din Franta, depinde de autoritatile de la Roma.