Imediat dupa sedinta de Guvern, premierul a mers de urgenta la Cotroceni pentru stabili impreuna cu presedintele ce este de facut. Nu a fost o intalnire oficiala.

Potrivit unor surse, cei doi au discutat si despre ce solutii mai poate propune Executivul astfel incat sa fie evitate cresterea TVA si cea a cotei unice.

Nici dupa intalnirea de la Palat vestile nu sunt bune: concluzia a fost ca alta solutie in afara de majorarea taxelor nu exista.

In toiul acestei situatii de criza ministrii cabinetului Boc au inceput sa fie criticati chiar de colegii de partid. Posibilitatea unei remanieri a fost confirmata si de ministrul turismului Elena Udrea.

Aceasta a declarat pentru cotidianul Gandul ca acum activitatea ministrilor este evaluata, iar unii ar putea sa-si piarda scaunele. Si numele sefului Finantelor ar fi pe lista, au tot spus unele voci.

Si partidele din opozitie reactioneaza. Atat liberalii cat si social - democratii cer demisia Executivului si semnarea unui pact national intre toate formatiunile parlamentare care sa scoata tara din criza.

"O majoritate politica sanatoasa, autentica si conforma cu vointa electoratului - ceea ce stim foarte bine ca nu mai e cazul - va putea fi data doar de alegeri anticipate, atunci cand acestea, din punctul nostru de vedere, cat mai curand posibil, vor putea fi organizate," a declarat Crin Antonescu, seful PNL.

Cu toate acestea, presedintele liberal recunoaste ca acum nu prea este momentul pentru asa ceva: "Urgenta e insa administrarea Romaniei, stoparea crizei, iesirea din aceasta situatie vecina cu catastrofa", a punctat el.

Antonescu a mai spus ca situatia Romaniei este mult mai grava decat au comunicat guvernantii si decat a stiut PNL pana in acest moment.

In opinia liderului PNL, presedintele Traian Basescu are datoria fie sa demisioneze, fie sa determine Guvernul sa demisioneze, fie sa gaseasca o solutie pentru iesirea Romaniei din faliment.

"Fruntasii PDL mint. Azi, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a spus clar, a aratat ca nu FMI impune Guvernului Romaniei renuntarea la cota unica sau marirea acesteia sau cresterea TVA", a mai spus ieri seful PNL.

Crin Antonescu a adaugat ca Guvernul este practic dat afara de catre FMI, care nu-l mai recunoaste de partener "pentru ca minte", precizand ca, daca Guvernul Boc nu demisioneaza sau nu este demis, liberalii vor depune motiune de cenzura si vor semna un acord politic cu celelalte partide parlamentare prin care sa se evite cresterea taxelor si impozitelor.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!