Solicitarea a fost formulata in reuniunea de sambata, de la Guvern, a comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, din care fac parte reprezentanti ai ministerelor Finantelor, Internelor, Justitiei, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si Parchetului General, scrie Mediafax.

La inceputul sedintei, in fata jurnalistilor, premierul a sustinut un scurt discurs in care a aratat ca orice leu in plus colectat din combaterea evaziunii fiscale este utilizat pentru investitii, salarii si pensii si ca nu este normal sa reduci salarii si pensii, dar sa nu intervii impotriva evaziunii.

"Nu poti cere oamenilor reduceri de salarii si pensii si sa accepti in continuare evaziunea. Evazionistii nu platesc pensii si daca autoritatile nu isi fac datoria, inseamna ca statul este pus in pericol. Va cer sa–i schimbati fara somatie pe cei care nu aplica programul Guvernului impotriva evaziunii fiscale, nu avem timp sa mangaiem pe crestet. Cine nu aplica programul Guvernului pleaca", a spus Boc ministrilor, in fata presei.

El a cerut ca proiectul legislativ al Guvernului de combatere a evaziunii fiscale sa fie definitivat pana miercuri si sa fie urmat de masuri organizatorice ferme de aplicare.

Proiectul va fi discutat in sedinta de miercuri a Executivului, in prima lectura.