Motivul este, dupa cum sustine ea, ca Emil Boc a avut curajul de a impune masuri de austeritate in ciuda sacrificiului politic pe care l-a facut.

"Realitatile economice ne arata un lucru: politicienii care nu au curaj sa ia masuri, sau care sunt chiar populisti si demagogi, trebuie sa plece. Ma refer aici la lucruri concrete. Primul ministru, cu guvernul din Grecia, au trebuit sa plece. Domnul Berlusconi, in Italia, trebuie sa plece", a declarat Barbu.

Ministrul a adaugat ca cele doua demisii, una deja depusa si alta anuntata, in Grecia, respectiv Italia, sunt "un semnal pentru politicieni, la nivel european, ca atunci cand esti populist, cand nu vrei sa vezi ca realitatile iti impun niste masuri pe care trebuie sa le sustii, pleci din politica".

Intrebata daca nu se poate vorbi despre acelasi lucru si in Romania, respectiv despre retragerea din politica a celor care nu au avut rezultate, inclusiv a premierului Emil Boc, Barbu a raspuns, calm si raspicat ca "premierul Emil Boc a fost atat de criticat in anii trecuti pentru masurile pe care le-a luat, astfel incat a facut contrariul domnului Berlusconi". "A avut un comportament contrar comportamentului lui Berlusconi sau al lui Papandreou, din Grecia", a adaugat ea.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.