In discursul de dinaintea votului, premierul Emil Boc a sustinut ca PDL este un “partid de invingatori”, care a ales sa aplice masuri nepopulare, ce i-au adus scaderi in sondaje, dar care, in opinia sa, “a salvat tara de la colaps".

Seful PDL le-a multumit romanilor pentru ca “au avut puterea sa ne sprinjine sa iesim din criza” si a apreciat ca partidul va castiga alegerile si in 2012.

"De astazi putem spune ca PDL este partidul care a scos Romania din recesiune", a spus Emil Boc.

El a adaugat ca este "un moment de un optimism prudent", dar si o "dovada ca masurile luate au fost bune".

Am venit la guvernare in momentul in care am avut in fata cea mai mare criza la nivel international. Aveam alternativa de a continua ce a facut vechea guvernare, ceea ce ar fi adus colaps economic pentru tara. Tara se prabusea, iar PDL disparea daca ar fi continuat o astfel de politica. Am ales cealalta alternativa, nepopulara, dar care a salvat tara de la colaps. PDL a fost acela care a scos Romania din recesiune. Ii multumesc echipei de conducere a PDL, cu care am reusit cea mai buna performanta din istoria partidului”, a explicat seful PDL si al Guvernului.

Romania a iesit din recesiune. INS a anuntat crestere economica de 0,6% VIDEO

Boc: Romanii vor simti efectele iesirii din recesiune anul viitor VIDEO

"Le multumesc romanilor ca au avut puterea sa ne sprijine sa trecem prin partea cea mai grea a crizei economice", a mai spus Boc adaugand ca, spre sfarsitul acestui an si in anul viitor, romanii vor resimti in buzunare efectele iesirii din recesiune si ale cresterii economice.

El a precizat ca vor fi mentionate si aspectele negative, adaugand ca in acest moment se uita la "partea plina a paharului".

Citeste si:

Basescu, din nou in lacrimi la alegerile din PDL! “Am iesit tarziu din recesiune, dar cu cele mai mici costuri”

PDL, principalul partid de la guvernare isi alege presedintele. Cine sunt cei trei candidati?