El a punctat ca ceea ce s-a facut a pana acum fost corect si este temei pentru o crestere economica sanatoasa.

"Bilantul pe ianuarie, intareste previziunile bune. Romania are in urmatoarele sase luni cea mai buna perspectiva economica din tarile Europei Centrale si de Est. Datele pe ianuarie arata ca veniturile la bugetul de stat au crescut fata de ianuarie 2010 si fata de media trimestrului IV a anului 2010, astfel incat la sfarsitul primului trimestru, in luna martie, Romania va iesi din recesiune. Ceea ce am facut a fost corect, si este temei pentru o crestere economica sanatoasa. Consecintele vor fi ca Romania va fi ferita de pericolele care o pandeau din 2008, cand am inceput guvernarea, nu va avea in fata pericolul unui colaps economic si va avea posibilitatea ca prosperitatea sa fie resimtita in buzunarul fiecarui cetatean", a spus Boc.

Potrivit acestuia, Guvernul are de consolidat reformele incepute, de implementat Legea Educatiei, de continuat reformele in domeniul sanatatii, de dus la bun sfarsit procesul de descentralizare, cu accent pe principiul subsidiaritatii, de finalizat Legea Minoritatilor Nationale si de a adopta Codul Muncii, "lucruri responsabile care aduc beneficii tarii".

"Avem de sustinut activitatea economica, in plan investitional, avem 35 de miliarde de lei pentru a-i implementa in economie si 10 miliarde euro din fonduri europene. Avem de redus contributiile sociale. Sunt posibile masurile de relansare economica, pentru ca am facut ceea ce trebuie, am stabilizat economia. Am ajustat cheltuielile in 2010, iar banii imprumutati ii ducem in investitii", a mai spus premierul.

Cel de-al X-lea Congres al UDMR a inceput, sambata, in jurul orei 11.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea, la acesta participand 555 de delegati si peste o suta de invitati din Romania, Ungaria, Slovacia si Serbia.