"Iesirea din recesiune reprezinta o dovada ca masurile dureroase si nepopulare pe care le-am luat au fost necesare. Daca vom cadea in patima populismului  atunci aceasta crestere economica nu va putea fi continuata", a adaugat Boc.

Oficialul spune ca, in cazul in care nu ar fi fost aplicate masurile nepopulare, Romania ar fi ajuns la un deficit de minus 14%, acum este la minus 4%.

Premierul a precizat ca trebuie continuate investitiile, trebuie create noi locuri de munca si atrase cat mai multe fonduri europene si trebuie stimulate proiectele in parteneriat public-privat.

Sectorul constructiilor este in revenire, insa nu vom mai atinge nicioadata la nivelul din 2008 pentru ca atunci a fost un boom economic. "Ma uit la numarul contractelor incheiate in doar cateva zile, peste 150.000, cele mai multe fiind incheiate in sectorul constructiilor, este un semn ca sectorul incepe sa-si revina", afirma premierul.

Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% in primul trimestru, fata de ultimele trei luni ale anului trecut, astfel ca Romania a iesit tehnic din recesiune dupa doi ani si jumatate, potrivit primelor estimari anuntate de Institutul National de Statistica (INS).

Romania a iesit din recesiune. INS a anuntat crestere economica de 0,6%

Cresterea economica da incredere Romaniei. Ce spun analistii despre iesirea din recesiune?

Economia a intrat in recesiune in trimestrul al treilea din 2008, odata cu scaderea PIB fata de precedentele trei luni cu 0,1%.

De atunci, PIB a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, exceptand cresterea de 0,9% in trimestrul al treilea din 2009, un avans de 0,2% in trimestrul doi al anului trecut si cresterea de 0,1% din ultimul trimestru al anului trecut.

Economia Romaniei a scazut anul trecut cu 1,3%.

Basescu: Am iesit din recesiune, nu si din criza VIDEO