"Dupa decizia Curtii Constitutionale, nu am avut la dispozitie o alta alternativa imediata si legala", a raspuns Boc, citat de Mediafax, la solicitarea presei de a comenta declaratiile presedintelui privind majorarea TVA.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la postul public de radio, ca spera ca, de la 1 ianuarie, Guvernul sa nu majoreze din nou TVA, fara sa fi impozitat toate veniturile, inclusiv pensiile.

"Mi-am asumat tot oprobiul anuntului cu reducerea pensiilor. Exista si alta varianta: impozitarea pensiilor, cota unica introdusa la pensii. Cred ca suntem intr-un cliseu. Eu nu spun ca pensionarii au venituri suficiente, dar, privind pe statisticile oficiale din 2007, saracia la nivelul pensionarilor este de 15,7%, iar in zona celor tineri este de 37%. Cred ca a venit timpul sa iesim din clisee si din povesti", a declarat Basescu.

El a spus ca nu a fost un sustinator al cresterii TVA, aceasta fiind o greseala pentru ca nu a operat acolo unde este "cancerul in buget".

Presedintele Traian Basescu a mai declarat ca a contracta un nou imprumut in 2011 de la FMI pentru consum ar reprezenta "solutia distrugerii viitorului Romaniei", el propunand ca, daca se mai imprumuta bani, acestia sa fie cheltuiti doar pentru autostrazi, diguri si cai ferate.