La sfarsitul anului trecut, Romania avea 1,27 de milioane de persoane, sub limita convenita cu Fondul Monetar International.

Mai mult, procesul de restructurare va continua si in acest an, in domenii in care procedurile nu au fost inca finalizate, precum ministerele Administratiei si Finantelor.

Secretarul de stat al in minister, Gheorghe Gherghina, declara la sfarsitul lui 2010 ca un numar de 2.000 de angajati din structura Ministerului Finantelor vor fi disponibilizati pana in martie 2011.

Scrisoarea suplimentara convenita cu Fondul Monetar International la finalul misiunii din octombrie-noiembrie 2010, arata ca Guvernul se angajase ca reducerea numarului de angajati in sectorul public sa continue si in 2011, "printre altele" mentinand politica de angajare doar a unei persoane pentru sapte posturi eliberate.

 Guvernul s-a angajat, asadar, fata de FMI sa reduca deficitul bugetar la 3%, pana in 2012, prin continuarea restrangerii cheltuielilor bugetare, inclusiv a salariilor si a sporurilor.

Afla de aici ce a mai promis Guvernul Romaniei Fondului Monetar International!

Cu toate acestea, Guvernul a stabilit in sedinta din aceasta saptamana deblocarea angajarilor pe posturile de la stat, in principal in cazul autoritatilor locale.