"Vreau sa stiti ca inteleg nemultumirile romanilor, atat ca prim-ministru cat si ca om. Pentru ca am contact cu oamenii, stiu ce inseamna sa ai greutati in aceste vremuri de criza economica. Insa sunt la fel de convins, impreuna cu colegii mei, ca masurile pe care le-am luat au fost absolut necesare si corecte. Fara ele, Romania s-ar fi scufundat din punct de vedere economic", a declarat seful Guvernului, citat de Mediafax.

Premierul a precizat ca doar prin dialog, prin "ascultarea oamenilor" si prin solutii pragmatice, Romania poate trece peste perioada de criza economica.

Boc a adaugat ca una este sa guvernezi in perioada de crestere economica, cand "nu stii ce sa faci cu banii", cum s-a intamplat in timpul guvernarii lui Calin Popescu Tariceanu, si alta este situatia in timpul crizei economice.

"Vreau sa stiti ca pentru mine putin conteaza durata mandatului de premier. Pentru mine conteaza soarta tarii si sa nu sacrificam ceea ce am facut. Eu in fiecare zi ma voi comporta la fel ca si in prima zi, indiferent cat va fi mandatul de prim-ministru. Dar sa nu uitam ca la mijloc este stabilitatea econmica a Romaniei de care depinde traiul de zi cu zi al fiecarui roman anul asta si in anii urmatori", a mai spus Emil Boc.

Intrebat daca va demisiona, premierul a raspuns ca soarta Guvernului se decide in Parlament.

Boc transmite protestatarilor ca nu le poate da bani si ca nu va anula nici masurile de austeritate

“Rabdarea romanilor a atins limitele”. Ce scrie presa internationala despre protestele de la Bucuresti