El a declarat, la un post de televiziune, ca aceste masuri economice au fost discutate si marti cu patronatele, la sedinta Consiliului National Tripartit.

Premierul a precizat totodata ca nu a renuntat la ideea de a promova o noua lege a sanatatii, considerand ca actul normativ este necesar pentru reformarea sistemului.

Seful Guvernului a mai spus ca actiunile de protest din Piata Universitatii din Capitala seamana mai mult cu o manifestatie antisistem, la care niciun lider politic nu este agreat, astfel ca cel mai important a fost mesajul autoritatilor statului, fiind poate mai bine ca politicienii sa taca.

"In Piata Universitatii, niciun lider politic nu a fost si nu este agreat, ca este de la USL, de la PDL sau de la Partidul Poporului sau sunt persoane care vor sa candideze la Primaria Capitalei. Nimeni, repet, nu a fost si nu este agreat, sau cel putin aceasta a fost impresia mea. Deci, aduce mai mult a manifestatie antisistem, asa cum este ea cunoscuta in tarile occidentale, oameni care, pe buna dreptate, legitim, spun : ‘Suntem satui si de cei de pana acum, si de cei de acum, si de cei care vor sa vina la putere, cautam altceva’", a spus Boc, potrivit Mediafax.

Sindicatele din invatamant pregatesc o greva generala. "O masura extrema", spun liderii VIDEO

El a aratat ca mesajul autoritatilor statului este important in astfel de momente, fiind poate mai bine ca politicienii sa taca.

"Eu cred ca important a fost mesajul autoritatilor statului. Politicienii poate, uneori, este bine sa taca. Depinde de context, poate e bine, poate nu. Poate uneori e bine", a spus Boc.

Intrebat daca ar fi dispus sa mearga sa discute la fata locului cu protestatarii, premierul a spus ca trebuie analizat daca o aparitie sau o declaratie poate ajuta sau strica si ca el personal este adeptul "lucrurilor cumpanite".

Actiunile de protest din mai multe orase au inceput saptamana trecuta, dupa ce Raed Arafat a demisionat din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.