Proiectul de buget a fost votat prin ridicare de mani. La vot au participat si reprezentantii opozitiei, care au boicotat sedinta plenului pentru asumarea raspunderii Guvernului, informeaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu declara, duminica, la Cotroceni, ca pactul de uniune fiscala adoptat la Bruxelles nu impune Romaniei modificari ale fiscalitatii, atata timp cat se mentin parametrii privind deficitele si datoria publica. Seful statului a mai spus ca acordul nu modifica bugetul de stat pe 2012, in consecinta deficitul pe anul viitor ramane la fel, la 1,9%.

"La nivelul de fiscalitate (...) nu suntem dispusi la nicio cedare. Ramane o chestiune suverana daca paramtrii de stabilitate ai bugetului se pastreaza in limitele impuse prin acordul de uniune fiscala", a spus presedintele.

Presedintele Basescu a subliniat ca una dintre prevederile acordului se refera la obligatia statelor care adera la acesta de a include in legislatia nationala angajamentul pentru "buget national echilibrat si in surplus", ceea ce inseamna ca deficitul structural nu trebuie sa depaseasca 0,5% din PIB.