" A face risipa in momentul de fata nu inseamna decat sa distrugem, daca vreti, un viitor al acestei tari. De aceea, a cumpani banul public cu strictete este rolul cel mai important pe care Romania trebuie sa-l joace", a spus Tanasescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

El a aratat ca este necesar un control strict al cheltuielilor bugetare, care trebuie dimensionate astfel incat sa raspunda interesului public.
Bugetul pentru 2012 reprezinta si un semnal pentru mediul de afaceri, mentionand ca in momentul de fata constuctia se bazeaza pe stabilitate atat la nivelul sistemului fiscal, cat si a modului in care cheltuielile vor fi efectuate. "Este complicat intr-o perioada turbulenta, de instabilitate pe pietele financiare, sa vii sa modifici sistemul fiscal, de aceea o stabilitate este de preferat unei schimbari in acest moment", a mai spus Tanasescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca, in dicutiile cu premierul, ministrii si guvernatorul BNR Mugur Isarescu, s-a stabilit ca linie comuna o abordare prudenta a bugetului, cu o crestere economica de 1,5-2% in 2012 si un deficit deficit bugetar de aproximativ 1,9% din PIB in termeni cash.

Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe un curs mediu de 4,3 lei/euro, paritate cu 9 bani peste cea stabilita la elaborarea bugetului pentru 2011 si apropiata de cotatiile actuale ale monedei nationale in raport cu euro. Tanasescu a precizat ca moneda nationala a ramas stabila in toata aceasta perioada de turbulente internationale si a evoluat in limite "mai mult decat acceptabile".

Vezi toata emisiunea pe Voyo.ro.