"Vom dovedi ca Bulgaria face fata problemelor economice mai bine decat Romania", a declarat Borisov, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, ministrul bulgar de Finante, Simeon Djankov, a declarat ca Bulgaria va iesi din criza economica pana la sfarsitul verii, unul dintre semnele evidente ale revenirii fiind cresterea exporturilor .

"Revenirea economica se va simti mai puternic in septembrie", a declarat Djankov la postul de televiziune Nova TV.

Un semn clar al revenirii economice il reprezinta cresterea anuala de 36% a exporturilor din aprilie, a precizat el.

"Scenariul grec s-a putea repeta undeva in Europa, dar nu in Bulgaria", a adaugat ministrul, care considera ca indicatorii financiari ai Bulgariei sunt mai buni decat media Uniunii Europene, iar statul are o pozitie favorabila pentru obtinerea sustenabilitatii fiscale pe termen lung.

Parlamentul bulgar dezbate joi revizuirea bugetului de stat pentru 2010. Djankov a indicat ca Guvernul nu are in vedere modificari referitoare la taxe si pensii.

Executivul de la Sofia a adoptat, in urma cu cateva luni, un pachet de masuri anticriza, care vor aduce la bugetul statului aproape un miliard de euro.

Masurile includ reduceri salariale de 10% in institutiile de stat care nu au facut concedieri, amanarea majorarii pensiilor si taxe de lux pentru locuintele si masinile scumpe.

Bulgaria a avut, in 2009, cu cel mai mic deficit bugetar din Uniunea Europeana , respectiv 0,8% din PIB, dar asta pentru ca statul nu si-a platit datoriile catre mediul privat.