El a tinut sa precizeze, raspunzand unei intrebari, ca nu a primit la Cotroceni reglementarile legate de TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici.

Presedintele a mentionat ca se va pronunta cu celeritate atunci cand le va primi. "Mizati pe o atitudine a mea in concordanta cu interesul national, nu pe una populista", a spus Basescu.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care TVA scade de la 24 la suta la 5 la suta pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Presedintele Traian Basescu a mai spus, in discursul de la Cotroceni, ca a promulgat legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, cunoscuta ca legea "micii reforme" in justitie. Seful statului a spus ca noua lege este de natura sa raspunda exigentelor romanilor ca procesele sa se judece mai repede si mai bine.

Traian Basescu a spus ca prin acest act normativ s-a extins numarul structurilor si persoanelor care pot face recurs in interesul legii.

El a enumerat, la acest capitol, Avocatul Poporului si Colegiul de coordonare al ICCJ.

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat, saptamana trecuta, cu 279 voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 4 abtineri, proiectul de lege privind accelerarea proceselor in justitie.