Atentia majoritatii agentiilor internationale s-a concentrat asupra ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, cel care a jucat un rol cheie in negocierile cu Fondul Monetar International.

Inlocuirea ministrului de Finante este "dezamagitoare din perspectiva pietelor, dar pretul este platit pentru a i se da Guvernului actual cel putin o sansa de supravietuire in fata unei motiuni de cenzura cu care este amenintat de opozitie", a declarat pentru Bloomberg Tim Ash, seful diviziei de cercetare de piata la Royal Bank of Scotland din Londra.

Analistii sustin ca plecarea lui Vladescu din Guvern este putin probabil sa afecteze masurile de austeritate pe care trebuie sa le implementeze Guvernul, subliniaza si cotidianul economic Financial Times.

Instabilitatea politica a ramas insa o mare ingrijorare pentru investitori dupa caderea Guvernului Boc anul trecut, ce a lasat suspendat temporar acordul Romaniei cu FMI, continua cotidianul britanic, adaugand ca Bucurestiul se confrunta cu cea mai grava recesiune din ultimii 20 de ani

Observatorii locali apreciaza ca Boc incearca sa imbunatateasca imaginea Guvernului, a carui popularitate este in continua scadere din cauza masurilor de austeritate pe care este obligat sa le implementeze, scrie agentia germana DPA.

Reuters scrie ca remanierea guvernamentala este menita sa reduca nemultumirea opiniei publice, in timp ce analistii cred ca aceasta masura nu va pune in pericol acordul cu FMI. Demiterea lui Vladescu era asteptata de observatori, dupa ce Boc l-a criticat in iulie pentru ca a spus ca Romania ar trebui sa treaca la un sistem progresiv de taxare din 2011, subliniaza Reuters.