Conform unui comunicat al CE, presedintele Barroso a exprimat ingrijorarea sa privind evenimentele politice recente din Romania si imaginea pe care acestea au creat-o in randul partenerilor europeni.

"El a subliniat ca nu vor exista compromisuri din partea Comisiei Europene privind nevoia ca toate statele sa respecte statul de drept, independenta justitiei si deciziile constitutionale", mentioneaza comunicatul Comisiei.

Presedintele Barroso a subliniat si importanta stabilitatii cadrului politic si legislativ pentru credibilitatea Romaniei si situatia economica si financiara.

De asemenea, in urma intoarcerii in functie a presedintelui Basescu, presedintele Comisiei Europene a aratat ca "toate fortele politice din Romania, atat de la guvernare, cat si din opozitie, trebuie sa actioneze cu responsabilitate si rezerva si sa se concentreze foarte ferm asupra necesitatii urgente de a reface stabilitatea politica si institutionala".

"Aceasta va fi importanta in special in privinta campaniei pentru alegerile parlamentare din aceasta toamna", se arata in comunicatul Comisiei Europene.

Presedintele Barroso "a insistat si asupra importantei continuarii eforturilor pentru indeplinirea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare si asupra continuarii monitorizarii de catre Comisie a situatiei in urmatoarele luni".