Potrivit estimarilor facute de Forbes, Veronica Gusa de Dragan este cea mai bogata femeie din Romania, cu o avere estimata la 420 - 450 mil. euro.

Inainte de aceasta tranzactie, actionarul majoritar al Romconstruct Top era omul de afaceri suedez de origine romana Emanuel Muntmark, cel mai mare dezvoltator de proiecte eoliene din Romania.

Potrivit datelor disponibile, Romconstruct Top este beneficiarul uneia dintre cele mai mari finantari europene acordate pana acum pe piata locala pentru cresterea competitivitatii, firma beneficiind de fonduri de 62,48 de milioane de lei (circa 15 milioane de euro) pentru realizarea unui parc eolian in localitatea dobrogeana Silistea.

Grupul ButanGas a fost fondat in anul 1948 de catre Iosif Constantin Dragan, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania care a incetat din viata in 2008.

Chiar din 2001 Dragan decide sa cedeze conducerea operatiunilor grupului catre sotia sa Veronica Gusa, care ocupa functia de presedinte executiv al ButanGas.

Cititi mai mult pe www.zf.ro!